ID.-familien får sportslig GTX-mærke

16. april 2021

Volkswagen

  • Efter GTI og GTE fortsætter den nye GTX-betegnelse den succesfulde historie med højtydende sportslige modeller fra Volkswagen i den elektriske verden
  • Intelligent firehjulstræk: De nye GTX-modeller leverer en dynamisk køreoplevelse uden emission for en bred gruppe af bilkøbere
  • Det første skud på stammen i den nye sportslige modelserie bliver ID.4 GTX

Den 28. april har Volkswagen verdenspremiere på den første højtydende elektriske topmodel. I Europa vil de nye sportslige varianter i fremtiden bærer GTX-betegnelsen. Ligesom GTI og GTE står den nye GTX-betegnelse for et selvstændigt produkt, der lader Volkswagens elektriske modeloffensiv med sport og performance.

”Bogstaverne GT har i lang tid stået for køreglæde”, siger Klaus Zellmer, bestyrelsesmedlem i Volkswagen med ansvar for marketing og salg. ”Nu bygger bogstavet X bro til fremtidens mobilitet. Bæredygtighed og sportslighed udelukker ikke hinanden, men supplerer hinanden på en intelligent måde.”

GTX-modeller er designet til at imponere i både design og performance. En ekstra elmotor integreret i forakslen introducerer firehjulstræk i ID.-familien og sørger for maksimal effektivitet. Den ekstra motor kobles på millisekunder til, når høj motorydelse og vejgreb er påkrævet. I den nye ”Traction”-køreprofil er det endda permanent aktiveret. Udover dette er detaljer som speciel lyssignatur og sportslige designdetaljer med til at understrege GTX-modellernes høje ydelse og udpræget dynamiske køreoplevelse.

ID.-familiens nye GTX-linje giver mærkets ACCELERATE-strategi et ekstra boost. Volkswagen stiler mod at udvikle sig til det mest eftertragtede mærke indenfor bæredygtig mobilitet. Målet er at øge andelen af elbiler i Europa til at udgøre 70 % af Volkswagens samlede salg i 2030. Volkswagen vil være klimaneutral i 2050 og investerer frem mod 2025 cirka 16 milliarder euro i e-mobilitet, hybridteknologi og digitalisering.