Ny Polo løfter niveauet i minibilsklassen med avancerede assistentsystemer

23. april 2021

Volkswagen

  • Skarpere design: Den nye Polo har fået nyt look med karakteristiske LED-for- og baglygter
  • Digital og altid online: Digital Cockpit (standard), online infotainmentsystemer og et airconditionsystem, der betjenes via en touchskærm
  • High-tech-udstyr: Polo kan for første gang udstyres med innovative IQ.DRIVE Travel Assist og IQ.LIGHT LED-matrix-forlygter

Med mere end 18 millioner enheder produceret er Polo en af verdens mest succesrige kompakte familiebiler. Nu fortsætter succesen med præsentationen af den nye opdaterede Polo, der løfter den populære minibil til et nyt niveau. Det populære design, bilens teknik og udstyrssammensætningen har fået en omfattende opdatering, hvilket er tydeligt, så snart du ser Polos nye karakteristiske front og bagende. Det er ikke kun visuelt, at Polo når et nyt niveau. Standardudstyret er blevet mere omfattende og byder nu på LED-for- og baglygter, Digital Cockpit, online infotainmentsystemer og et multifunktionsrat. Derudover kan Polo for første gang udstyres med de avancerede interaktive IQ.LIGHT LED-matrixforlygter og IQ.DRIVE Travel Assist, der gør bilen delvist selvkørende.

Den nye opdaterede Polo skiller sig ud fra forgængeren med et nyt karakteristisk frontdesign, hvor motorhjelmen nu løber ned i kølergrillen ligesom på den eksklusive Arteon, og en ny udformning af frontkofangeren giver indtrykket af en bredere og mere ”voksen” bil. Polo er standardudstyret med LED-forlygter og som ekstraudstyr tilbydes de interaktive IQ.LIGHT matrix-forlygter der er forbundet med en stribe LED-lys i kølergrillen, hvilket giver Polo en unik lyssignatur. Bag til har Polo fået LED-baglygter, der nu er todelt og er integreret i bagklappen, og lygternes tredimensionelle lysstruktur giver bilen et mere eksklusivt udtryk.

Teknologisk når Polo nye højder og tilbyder blandt andet assistentsystemer, der hidtil kun har været tilgængelige i større og dyrere biler. Det gælder eksempelvis IQ.DRIVE Travel Assist-system, hvilket er første gang et sådant system tilbydes i minibilsklassen. Travel Assist kombinerer den nye forudseende adaptive fartpilot og Lane Assist - som nu kommer er standard i alle udstyrsvarianter – og tilsammen muliggør de delvist automatiseret kørsel. Den forudseende fartpilot tilpasser kørslen og tager proaktivt højde for lokale hastighedsbegrænsninger, bygrænseskilte, vejkryds og rundkørsler baseret på informationer fra bilens frontkamera, GPS-data og kortdata fra navigationssystemet

Faktum er: du vil få svært ved at finde en anden bil i denne klasse, der tilbyder et så stort et udvalg af innovative assistentsystemer som Polo. De nye interaktive IQ.LIGHT LED-matrix-forlygter, der første gang blev introduceret i luksus-SUV’en Touareg, er et andet teknologisk højdepunkt i Polo. Denne lysteknologi giver suverænt lys under alle kørselsforhold i mørke og derved en mere sikker kørsel.

I forbindelse med introduktionen af den opdaterede Polo er opbygningen af modelprogram og udstyrssammensætningen i de fire udstyrsvarianter ændret, så modelprogrammet nu starter med Polo-versionen og fortsætter med Life, Style og R-Line. Selv basismodellen, Polo, har nu et betydeligt mere omfattende standardudstyr. Det inkluderer LED-forlygter, LED baglygte, App-Connect, et multifunktionsrat og Lane Assist. Sikkerhedsudstyret er opgraderet med en centerairbag, der er placeret i højre side af førersædets ryglæn. Den åbner ind mod midten i tilfælde af en kollision og beskytter føreren og den forreste passager. Derudover har Volkswagen nu inkluderet Digital Cockpit (digitale instrumenter med en 8,0-tommers skærm) i standardudstyret samt klimaanlæg, Composition Media-lydsystem med 6,5” touchskærm, Bluetooth, el-justerbare og opvarmede sidespejle og el-betjente sideruder for og bag. Næste trin i modelprogrammet hedder Life, der kommer med udstyr som 15” letmetalfælge, læderbeklædt multifunktionsrat og gearknop og et midterarmlæn med opbevaringsrum og en ekstra USB-C-port.

Over Life-versionen har vi de to nye premium-udstyrslinjer, Style og R-Line, der ligger på samme niveau med hensyn til standardudstyr, men den ene fokuserer på komfort, den anden på sport. Det omfangsrige standardudstyr i en Polo Style byder på IQ.LIGHT LED-matrix-forlygter, kølergrill med kromlister, LED-tågelygter, 15” Ronda alufælge og Park Distance Control, der advarer mod forhindringer i forbindelse med parkering.

I interiøret er der yderligere nyt udstyr såsom Digital Cockpit Pro med 10,25” display (inkluderer visning af personfoto i forbindelse opringning, cover på musikalbum, kortvisning og lysbilledshow), baggrundsbelysning, infotainmentsystem Ready2Discover med 8” touchskærm og trådløs App-Connect. Med Ready2Discover har kunderne mulighed for at opdatere systemet og på den måde få navigationssystem ”eftermonteret”.

Ét kig på den nye Polo R-Lines eksteriør, og du er ikke i tvivl om denne models sportslige karakter. Kofangerne adskiller sig fra dem på andre Polo-versioner ved deres iøjnefaldende R-design. I den forkofangeren giver det brede højglanssorte køleluftindtag og den sorte indsats omkring tågeforlygterne et dynamisk udtryk. Også her er IQ.LIGHT LED-matrix-forlygter og LED tågelygter monteret som standard. En diffusor - ligeledes i højglanssort - med integrerede udstødningskanaler i krom-look i den nederste del af bagkofangeren adskiller R-Line-versionen fra de øvrige Polo-varianter. Elegante 16 '' Valencia alufælge fuldender billedet af en Polo, der har fået den rette dosis visuel sportsappeal.

Den nye Polo tilbydes udelukkende med 1,0 MPI og TSI-benzinmotorer, der yder fra 80 til 110 hk, og afhængig af motorvariant er de udstyret med 5- eller 6-trins manuel gearkasse eller 7-trins DSG-gear. Senere på året præsenteres en ny opdateret version af Polo GTI.

Den nye Polo forventes introduceres i Danmark til oktober.